Monday, 29 September 2008

10) PUISI SYAWAL KHAS UNTUK SEMUA :


PUISI ISTIMEWA SYAWAL BUAT SEMUA


BEBERAPA HARI SAHAJA LAGI RAMADHAN AKAN HILANG........

TANDANYA SYAWAL AKAN MENJELANG....

DALAM HATI TERASA BIMBANG

SYAWAL TAHUN INI MELALAIKAN AKU
DARI MENTAATI TUHAN (ALLAH SWT)
RAMADHAN TAHUN HADAPAN, KERISAUAN AKU SUDAH KEKUBURAN.....

LALU KUPOHON KEAMPUNAN DARI TUHAN (ALLAH SWT)

KEMAAFAN DARI KALIAN

TERKASAR, TERSASAR DALAM BAHASA DAN BICARA

KITA HULURKAN KEMAAFAN BERSALAMAN YANG HALAL DI SISI TUHAN (ALLAH SWT)

YANG LELAKI SALAM LELAKI

YANG PEREMPUAN SALAM HANYA PEREMPUAN

KERANA SYAWAL BUKAN MUSIM MENGAWAN

SETELAH SEBULAN NAFSU DITAHAN

MENJELANG TAKBIR BERTEMPIARAN SI LAKNAT SYAITAN
MENCARI HATI-HATI YANG KESUNYIAN

DIBISIK, DIHASUT, DIAJAK KE ARAH KEMAKSIATAN

MEMUASKAN HATI YANG KEBOSANAN...

CIS!!!!! WAHAI NAFSU...JANGAN KAU MENIPU AKU!!!

MANA ADA AKU BOLEH BOSAN SEDANG DALAM HATI ADA ROBB KU

KAU JANGAN AJAK AKU KE ARAH KEMURKAAN "DIA"

AKU SUDAH LAMA HIDUP DERITA

AKU MAHU JANJI-JANJI-NYA

AKU MAHU MELIHAT SYURGA

DI RADIO DI TV DI KLCC MANA ADA JANJI-JANJI "DIA"

HANYA MELALUI KITABUL AL-QURAN ADA PERKATAAN YANG TIDAK DUSTA...

BUKAN MACAM 972....

KADANG2 HATI JADI PANAS DAN GELISAH JUGA

KERANA HITAM BERCAMPUR PUTIH

MANA BISA DALAM SATU HATI TERLETAK DUA CINTA

MANA BISA DALAM SATU CORONG BENAR BERCAMPUR DOSA

MANA BISA DALAM SATU KATIL DUA ISTERI BERKONGSI SUAMI

ITU ORANG KATA GILA.....

BEGITULAH KITA...MANUSIA IKUT NAFSU

DALAM SATU RADIO ADA SYURGA ADA NERAKA

KAMU MENJERIT KEAMANAN
MENJERIT 'ALLAHUAKBAR" MANA KEBENARAN
JANGAN RAMADHAN LENYAP DI HATIMU,

DAN FIKIRANMU TIDAK TERUS HANYUT DITIPU
BERTUHANKAN NAFSU
TUNDUK DAN TUNDUKLAH SESUNGGUHNYA TUNDUK

SEBAGAI SEBENAR-BENAR HAMBA KEPADA-NYA
MEMOHON REDHA-NYA

ATAU KITA REDHA TERLEBIH DAHULU?

SIAPA BERTUHANKAN SIAPA?

KITA BERTUHANKAN ALLAH

ATAU ALLAH YANG BERTUHANKAN KITA?

JIKA BENAR HATIMU MELAUNGKAN "ALLAHUAKBAR"

LAKSANAKANLAH DAHULU PERINTAH-NYA

SEBELUM DIKAU MEMERINTAHKAN ALLAH

MEMINTA SEKEPING ROTI SETIAP PAGI

MEMINTA GAJI SETIAP BULAN

MEMINTA ISTERI CANTIK BERAIR LIUR BASI

MEMINTA KERETA MEWAH YANG HANYA BURUKNYA BESI

MEMINTA DUNIA YANG AKAN DITINGGALKAN PASTI

SEOLAH ALLAH ITU KAMU PUNYA ORANG GAJI....

TAPI PAKAIAN KAMU SEOLAH SYAITAN PUNYA BIDADARI

SEAKAN FIRAUN PUNYA ORANG GAJI

TERDEDAH DADA, TERBONJOL PUNGGUNG

WALAU ATAS KAMU NAMPAK MACAM BERTUDUNG....

MELIHAT KAMU BERJALAN DAH UMPAMA BANGAU SI BURUNG

TERHUYUNG HAYANG SEAKAN TERNAMPAK ULAR TEDUNG

MAKA, INSAFLAH KAMU

SEBELUM PINTU KUBUR TERBUKA
UNTUK DIKAU DILAMBUNG

RAMADHAN BUKAN MASA
SIBUK LANGSIR DISARUNG

TAPI RISAU MALAM INI KAFAN MU DATANG
DAN DIKAU AKAN DIUSUNG....


"HASIL KARYA SPONTAN DJ IRWAN"

9) PENGALAMAN KEPERLUAN DUNIA :

SAYA ADALAH SEORANG YANG SUKA MENCUBA. PADA SAYA, DUNIA SEPERTI YANG TELAH ALLAH SWT NYATAKAN DI DALAM AL-QURAN, "HANYA KEHIDUPAN YANG MAIN-MAIN & TIPU DAYA." OLEH ITU, INSYA-ALLAH, SAYA SUKA NAK MENCUBA MACAM-MACAM PENGALAMAN, ASALKAN TIDAK MENYALAHI UNDANG-UNDANG ALLAH SWT YANG MAHA BENAR & MAHA AGUNG. YANG PENTING JANGAN KITA PERMAINKAN DUNIA (JANGAN LAKUKAN PERKARA MAKSIAT & DOSA) SEPERTI MENCURI, MEROGOL, MEROMPAK, MERAGUT DSBNYA.

SELAGI ANDA BERBEKAL ILMU AKHIRAT DALAM HATI, INSYA-ALLAH, DUNIA SEBENARNYA TIADA MASALAH, SEKADAR UJIAN MAIN-MAIN JER.


1) OLEH SEBAB ITULAH, SAYA SUKA MENCUBA PELBAGAI JENIS KEPERLUAN. ANTARA PENGALAMAN SAYA SETELAH MENAMATKAN ZAMAN PERSEKOLAHAN, SAYA SUDAH MULA BERTUGAS DENGAN "ORANG TUA" SAYA DI SYARIKAT MILIK ARWAH PAKCIK SAYA "ARWAH TAN SRI SM NASIMUDDIN KAMAL" - CEO OF NAZA GROUP OF COMPANIES (dah meninggal dah pakcik saya - semua harta di dunia, satu sen pun tak dibawa - jadikan pengajaran - jangan tamak harta dunia tau...). PADA PERINGKAT AWAL, SAYA DILATIH BERTUGAS SEBAGAI PENYELIA & PEMANDU LORI GAS DI NAZA GAS SDN. BHD, KEMUDIAN SEBAGAI SALES ASST DI NAZA MOTOR TRADING SDN. BHD. (KG BHARU) UNTUK SELAMA BEBERAPA TAHUN.
2) SAYA JUGA PERNAH MENIMBA PENGALAMAN BERTUGAS DI DE PALMA HOTEL, AMPANG UNTUK SELAMA BEBERAPA BULAN SEMASA KEGAWATAN EKONOMI NEGARA PADA TAHUN 1997 - TAPI SEWAKTU ITU, KADAR JUMLAH PEKERJA DIKURANGKAN, DAN SAYA TERIMA TAWARAN BERTUGAS DI DE PALMA HOTEL DENGAN 3 JAWATAN DALAM SATU MASA IAITU : BELLMAN, VAN DRIVER & FRONT OFFICE ASST.
3) SAYA MULA BERTUGAS DI RMKL PADA 01-01-2002 DI BAWAH PIMPINAN EN MUSTAFA KAMAL (pengawal siaran) & PN SHAHIZAN JELAS (penyelia). DALAM SEKITAR BULAN JUN 2001, SAYA TELAH PERGI KE RTM UNTUK MENGHANTAR :DEMO TAPE" RAKAMAN HASIL KERJA SAYA SEBAGAI DJ. SETELAH ITU, PADA 2HB OGOS 2001, SAYA TELAH TERIMA SATU PUCUK SURAT RASMI DARI "KEMENTERIAN PENERANGAN MALAYSIA" YANG MEMBERI JAWAPAN PENGHANTARAN DEMO TAPE SAYA DAN SAYA DIMINTA HADIR KE IBC, ANGKASAPURI UNTUK SESI UJIBAKAT PADA 16HB OGOS 2001. ALHAMDULILLAH, PADA 01-01-2002, SAYA DITERIMA TUGAS DI RTM DAN SEMASA ITU STESEN RMKL DAN SEKARANG TELAH DITUKAR KEPADA KLfm 97.2fm. SAYA BERHENTI BERTUGAS DI KLfm @ DIBERHENTIKAN DGN CARA DIANIAYA KALI PERTAMA PADA SEKITAR BUKAN DISEMBER 2005 & KALI KEDUA PADA SEKITAR BUKAN MAC 2008. MASYA-ALLAH....ALLAAHUAKBAR..!!!!!
4) PADA SEKITAR TAHUN 1999, SAYA JUGA PERNAH MENYERTAI ASKAR WATANIAH REJIMEN 515 YANG "BASE" OPERASI DI "KEM JALAN AMPANG" BERSEBELAHAN DENGAN HOSPITAL GLEANE EAGLE. SAYA DIKERAH UNTUK RIKRUT SELAMA SEBULAN DI KEM 1 MELAYU SG. BESI (tempat kerja SAHABAT "DINBESUT" ler tuuu...). BANYAK PENGALAMAN SAYA LALUI SELAMA BERTUGAS SEBAGAI ASKAR WATANIAH. DAPAT JUGALAH SAYA GUNA M-16 & GPMG SEMASA LATIHAN HUTAN. DAPAT JUGAK TERPILIH ANTARA 3ORANG DI ANTARA 220RIKRUT BERTUAH DALAM PERTANDINGAN KAWAT AKHIR. DALAM PERTANDINGAN MENEMBAK PULA TERPILIH ANTARA 10TERBAIK.
5) PADA SEKITAR TAHUN 1997, SAYA JUGA PERNAH BERTUGAS SEBAGAI PENGAWAL KESELAMATAN DI "CARREFOUR" WANGSA MAJU. ENTAH MACAM MANALAH PULA SAYA BOLEH MINAT JADI "SECURITY" NI.....PELIK GAK. NAMUN BEGITU, ALHAMDULILLAH, SEMUA ADA HIKMAH ILLAHI. YANG PALING SERONOK DAPAT RAMAI SAHABAT @ SAUDARA ISLAM YANG SAYA KENAL DENGAN BANYAK KEPERLUAN SAYA LAKUKAN.
6) SAYA JUGA PERNAH BERTUGAS SEBAGAI PEMANDU LORI SEBUAH KEDAI LETRIK DI SEKITAR TAMAN PERMATA, ULU KELANG.
7) SAYA JUGA PERNAH BERTUGAS SEBAGAI JURUJUAL "LUX" DI SEKITAR DAMANSARA UTAMA. FUHHH......MALU JUGA MULA-MULA BERTUGAS NAK KETUK PINTU KE PINTU JUAL VACUUM DAN KENA BUAT DEMO DEPAN MAKCIK-MAKCIK....TEBAL JUGA MUKA DIBUATNYA....TAPI SEMUA ITU DUNIAAAAAA....!!!!!!
8) PADA SEKITAR TAHUN 1993, SAYA JUGA PERNAH BERTUGAS RENAISSANCE DISCOTHEQUE DI YOW CHUAN PALZA (sekarang dah tukar PLAZA AMPANG - berhadapan dengan AMPANG PARK) .... SEMASA BERTUGAS DI SINI, SAYA AMAT SEDIH DENGAN KEADAAN ANAK-ANAK UMAT ISLAM YANG DATANG SETIAP MALAM DAN MABUK. SAYA AMBIL KEPUTUSAN BERHENTI KERANA TAK SANGGUP MELIHAT "BEGINILAH" SUASANA KERJA DISCO......TAK SANGGUPPPPPPPPPPPPPP!!!!!! TAUBATTTTTT!!
* INSYA-ALLAH, APA YANG DICERITAKAN, DAPATLAH SAYA DAN TUAN2 JADIKAN PENGAJARAN & IKTIBAR BAHAWA KETENANGAN HANYA AKAN DATANG DALAM HATI-HATI MANUSIA APABILA SESEORANG ITU AMBIL KEPUTUSAN UNTUK MENGHAMPIRI ROBBNYA IAITU ALLAH SWT. HARTA, KEKAYAAN, RUMAH MEWAH, KERETA MEWAH, ISTERI CANTIK TIDAK DAPAT JANJIKAN KETENANGAN, KEBAHAGIAAN & KEJAYAAN. MEREKA YANG TERTIPU DENGAN "DUNIA" SAHAJA AKAN BERUSAHA UNTUK DIRINYA TERUS DITIPU OLEH "DUNIA".
SMS : 019-3090383


8) KEMATIAN (ADA PUISI ATOKBURN - VIDEO KLIP)INFO & BERITA BERDASARKAN HADIS & AL-QURAN :
HAZRAT IBNU UMAR R.ANHUMA BERKATA, "KAMI SEPULUH ORANG TERMASUK DIRI SAYA SENDIRI TELAH MENGHADIRI MAJLIS BAGINDA RASULULLAH S.A.W. SALAH SEORANG ANSAR TELAH BERTANYA KEPADA BAGINDA S.A.W,
"SIAPAKAH ORANG YANG PALING BIJAK DAN PALING CERMAT DI KALANGAN MANUSIA?"
BAGINDA MENJAWAB :


"ORANG YANG YANG PALING MENGINGATI MAUT DAN ORANG YANG BUAT PERSIAPAN YANG PALING BAIK UNTUK MATI. MEREKALAH ORANG-ORANG YANG PALING BIJAK PANDAI DAN MEREKALAH MENERIMA KEDUDUKAN YANG PALING UNGGUL DI DUNIA YANG PALING MULIA DI AKHIRAT."
(hadis riwayat : IBNU ABIDDUNIA, TABRANI, IBNU MAJJAH)
DALAM BANYAK LAGI HADIS-HADIS BAGINDA S.A.W TELAH MENASIHATI DENGAN BERBAGAI-BAGAI CARA AGAR MANUSIA MENGINGATI AKAN MAUT SEBANYAK-BANYAKNYA DAN SENTIASA INGAT AKAN KEPASTIAN MAUT.


DI DALAM HADIS-HADIS TERSEBUT TERDAPAT JUGA PERINTAH BAGINDA RASULULLAH S.A.W ,


"INGATLAH BANYAK-BANYAK AKAN MATI YANG MENGHANCURKAN SEGALA KELAZATAN."
APABILA SESEORANG BANYAK INGAT MATI, AKAN MENDORONGKAN UNTUK KURANG ANGAN-ANGAN. IA JUGA MENJADI ASBAB UNTUK BUAT PERSIAPAN YANG BAIK UNTUK MATI. INGAT MATI JUGA MENYEBABKAN MANUSIA TIDAK CINTA PADA DUNIA. INGAT AKAN MATI MENGHALANG MANUSIA DARI MENGHIMPUNKAN HARTA LALU MENINGGALKANNYA DI DUNIA. IA JUGA MEMBANTU UNTUK MENGUMPULKAN SIMPANAN BAGI AKHIRAT DAN MENGGALAKKANNYA UNTUK TERUS BERTAUBAT DARI DOSA-DOSA.
DALAM SEBUAH HADIS, TELAH DIRIWAYATKAN BAHAWA SATU KETIKA SALAH SEORANG PEMUDA DALAM MAJLIS BAGINDA RASULULLAH S.A.W BANGUN LALU BERTANYA :
"YA RASULULLAH! SIAPAKAH PALING CERDIK DI KALANGAN ORANG-ORANG BERIMAN?"
BAGINDA S.A.W MENJAWAB :


"SESIAPA YANG BANYAK INGAT MATI DAN MEMBUAT SEBAIK-BAIK PERSIAPAN UNTUKNYA SEBELUM MENEMUINYA (MATI)."
FIRMAN ALLAH SWT :


"MAKA SESIAPA YANG ALLAH SWT KEHENDAKI UNTUK MEMBERI HIDAYAH PETUNJUK KEPADANYA, NESCAYA "IA" (ALLAH SWT) MELAPANGKAN DADANYA (MEMBUKA HATINYA) UNTUK MENERIMA ISLAM....."
(surah : AN'AM ayat : 125)
* INSYA-ALLAH, YANG KITA BACA SEMOGA ALLAH SWT BAGI SAYA & TUAN2 TAUFIQ HIDAYAH UNTUK FAHAM, AMAL DAN PALING PENTING DISAMPAI2KAN KDP SAUDARA-MARA KITA YANG LAIN.
(AKHIRI DGN TASBIH KIFARAH)

PUISI ISTIMEWA DARI ATOKBURN UTK SEMUA SAHABAT2 ATOK....

HAYATILAH IA...

Sunday, 28 September 2008

7) PEMBUKAAN & PENJELASAN (ADA VIDEO KLIP) :SETELAH SAYA BERHENTI DARI BERTUGAS SEBAGAI DJ @ PENYAMPAI DI RADIO KLfm, SAYA TUMPUKAN DALAM DUNIA PERNIAGAAN & BANYAK MENGHABISKAN MASA SAYA DENGAN ZIARAH RAKAN2 YANG LAMA DAN BARU....SAYA LEBIH SERONOK BERSAMA RAKAN2 JEMAAH YANG PERGI MASJID KE MASJID UNTUK MENGERATKAN SILATURAHIM, MENZIARAH DAN MENGAJAK MANUSIA UNTUK BERIMAN (MENTAUHIDKAN) ALLAH SWT SEBAGAI ROBB YANG SEBENAR-BENAR ROBB.
ALHAMDULILLAH,

BERKAT USAHA YANG DIBUAT, DI SAMPING KITA DAPAT MEMPERBAIKI MUTU IMAN & AMAL KITA, BARULAH DAPAT RASAKAN BAGAIMANA KASIH SAYANGNYA NABI JUNJUNGAN MULIA (MUHAMMAD S.A.W) DULU BERSAMA PARA SAHABAT R.AHUM TERHADAP UMAT INI DAN MEREKA BERTUNGKUS LUMUS MEMPERTAHAN & MENGEMBANGKAN AGAMA ALLAH SWT.

TUAN2 YANG DIMULIAKAN OLEH ALLAH SWT,

KEJAYAAN SAYA & TUAN2 SERTA SELURUH JIN & MANUSIA BUKANLAH DALAM HARTA, PANGKAT, ISTERI CANTIK, RUMAH MEWAH, ATAU KERETA MEWAH. TAPI ALLAH SWT MELETAKKAN KEJAYAAN SELURUH JIN & MANUSIA ADALAH DALAM AGAMA ALLAH SWT.

APA ITU AGAMA?

AGAMA BERMAKSUD : "KITA BERIMAN KEPADA ALLAH SWT SERTA BERAMAL MENTAATI SEGALA PERINTAH2 ALLAH SWT DENGAN MENGIKUT CARA KEKASIH-NYA (MUHAMMAD S.A.W). AMALAN YANG SELAIN CARA NABI MUHAMMAD S.A.W - TIDAK DIPANGGIL AGAMA.

OLEH ITU, ALLAH SWT HANTAR SAYA, TUAN2 SERTA SELURUH MANUSIA KE BUMI INI, SEMATA-MATA UNTUK MELIHAT SEJAUH MANA KETAATAN HAMBA-HAMBA-NYA. SEBANYAK MANA KITA DAPAT TAAT PERINTAH ALLAH SWT DAN MENINGGALKAN SEGALA LARANGANNYA, ITU TANDA KEJAYAAN KITA DI SISI ALLAH SWT DUNIA & AKHIRAT.

TUAN2 & SAYA JUGA SEDIA MAKLUM BAHAWA KEHIDUPAN DUNIA YANG KITA USAHAKAN HARI INI ADALAH YANG BERSIFAT SANGAT-SANGAT SEMENTARA. BAGAIMANA TUAN2 SERIUS ATAU TIDAK SERIUS DENGAN DUNIA, PASTI DAN PASTI, SEDIA ATAU TAK SEDIA, KITA SEMUA AKAN BERAKHIR DENGAN "KEMATIAN". YANG MANA APABILA SUDAH BERTEMU DENGAN KEMATIAN, MAKA SEGALA USAHA YANG TAK SEMPAT SELESAI DI DUNIA AKAN DITINGGALKAN DAN SEGALA USAHA SEBAGAI BEKALAN AKHIRAT YANG KITA TERLUPA NAK LAKSANAKAN, SEPERTI SOLAT, BERDAKWAH MENGEMBANGKAN AGAMA ALLAH SWT, BERPUASA, BERZAKAT, DSB-NYA, MAKA IA AKAN MENDATANGKAN PENYESALAN. OLEH YANG DEMIKIAN, SEBELUM KITA "MENYESAL @ RUGI" SEBELUM JASAD KITA (YANG DIMILIKI OLEH ALLAH SWT INI) DI AMBIL NYAWANYA DAN DIPULANGKAN KE KUBUR DAN ROH AKAN MENJAWAB DI AKHIRAT, MAKA ADA BEBERAPA PERKARA YANG WAJIB KITA USAHAKAN. APA YANG PERLU KITA USAHAKAN? BESAR2KAN BANGLO MEWAH KITA? MENDEDAHKAN LAGI AURAT DEMI AURAT SETIAP TAHUN? MEMBESARKAN KERETA2 MEWAH KITA? BUKAN. KERANA SEMUA DI ATAS YANG DIUSAHAKAN ADALAH BERSIFAT SEMENTARA SANGAT. YANG LEBIH KEKAL? "IMAN & AMAL YANG SEMPURNA".

MAKA, KITA DISERU UNTUK USAHAKAN 6SIFAT YANG TELAH DITARBIAH OLEH NABI S.A.W KEPADA PARA SAHABAT R.ANHUM SEHINGGA MEREKA DAPAT MEMBUKTIKAN KEJAYAAN SELAMA 23TAHUN (BERKORBAN, BERJIHAD, BERHIJRAH, BERSUJUD) HANYA UNTUK ALLAH SWT. APAKAH 6 SIFAT ITU? :1) USAHAKAN ATAS IMAN - LAAILAAHAILLALLAH , MUHAMMADURASULULLAH

2) USAHA ATAS SOLAT YANG KUSYU' & KHUDU' - MENUNAIKAN SOLAT 5 WAKTU SECARA BERJEMAAH DI AWAL WAKTU (DIFARDHUKAN) KE ATAS KAUM LELAKI YANG AKIL BALIGH. (inilah cara solat yang telah ditunjukkan oleh NABI S.A.W) dengan kita menjaga wuduq yang sempurna & rukun2 dalam solat. Tak dilupakan juga lurus dan rapatkan "sof" juga merupakan yang penting dalam solat yang sempurna.

3) USAHA ATAS ILMU & ZIKIR - perbanyakkan membaca AL-QURAN, ZKIR (hati & percakapan, amalkan sunnah2 NABI dengan doa2 MASNUN @ HARIAN).


4) USAHA ATAS IKRAM MUSLIMIN

5) USAHA ATAS IKHLAS

6) USAHA ATAS DAKWAH & MENYERU MANUSIA KEPADA ALLAH SWT (bukan seru manusia kepada menyokong kita - itu dipanggil syirik kerana membesarkan2kan makhluk2 ALLAH SWT boleh memurkakan ALLAH SWT).

* PENJELASAN TENTANG 6SIFAT INI, AKAN SAYA SERTA DARI MASA KE SEMASA BERPANDUKAN AL-QURAN & HADIS. INSYA-ALLAH.

* SEDIKIT PENJELASAN KENAPA SAYA BERHENTI DARI TERUS BERTUGAS SEBAGAI DJ RADIO DI KLfm? - SETELAH MENDAPAT TAHU BAHAWA DALAM SATU HADIS BAGINDA S.A.W BAHAWA "BARANGSIAPA YANG MENDENGAR SUARA NYANYIAN WANITA (YANG BUKAN MUHRIM), MAKA DITUANGKAN TIMAH PANAS NERAKA KE DALAM TELINGANYA." OLEH ITU, JIKA KITA ORANG YANG BERIMAN KEPADA ALLAH SWT DAN RASUL-NYA, MAKA KITA WAJIB TA'AT AKAN SEGALA PERINTAH ROBB KITA. JADI SEMASA SAYA BERTUGAS, SAYA CUBA LAKSANAKAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI SEORANG MUKMIN DAN MENYELAMATKAN SEMUA PENDENGAR DARI TERUS MENDENGAR KEMAKSIATAN TELINGA. NAMUN BEGITU, PIHAK RTM TELAH MENGANTUNG TUGAS SAYA. WALAU BAGAIMANA PUN, SEBAGAI HAMBA-NYA, SAYA REDHA DAN TERIMA SEBAGAI SATU UJIAN. NAMUN TETAP BERASA RALAT DENGAN TINDAKAN MEREKA YANG TAKUT KEHILANGAN DUNIA DAN SANGGUP MENGGADAIKAN HUKUM ALLAH SWT. WALAUPUN ETIKA RTM DI BAWAH KEMENTERIAN, TAPI ORANG YANG BERAKAL & BERIMAN TIDAK AKAN MEMBERI ALASAN UNTUK TAAT PERINTAH ALLAH SWT KERANA TAKUT PADA KEHIDUPAN DUNIA YANG SEMENTARA INI SEHINGGA SANGGUP BERSUBAHAT MEMPERMAINKAN HUKUM ALLAH SWT. PADA SAYA OK JER, SAYA TETAP ADA ALLAH SWT, TAPI MEREKA NANTI JAWABLAH DI HADAPAN ALLAH SWT DI PADANG MASYAR. CUMA SAYA DOA SEBELUM MEREKA "MATI", SEMPATLAH BERTAUBAT, KERANA NABI S.A.W TAK PERNAH AJAR DOA BURUK UNTUK UMAT BAGINDA, TAPI DOA AGAR MEREKA YANG UMUR DAH DEKAT-DEKAT DENGAN KUBUR TU, SEMPATLAH KENAL ALLAH SWT KESELURUHANNYA KERANA "ISLAM" BUKAN SEKADAR SOLAT JER, TAPI KESELURUHANNYA. HATTA NAK MASUK TANDAS PUN NABI S.A.W DAH AJAR CARANYA UNTUK DAPATKAN PAHALA KETIKA MASUK TANDAS. CUMA KADANG2 KITA NI EGO & TAKABUR, PANGKAT BESAR PUN, TAPI KERANA KERIAKAN DAN KEANGKUHAN JAWATAN & PANGKAT SERTA KETURUNAN, KITA MENEMPAH MAHLIGAI "NERAKA" SEBENARNYA. WALLAHUALAM.

* ANDA JUGA DIJEMPUT HADIR KE MASJID SRI PETALING PADA SETIAP SABTU MALAM MINGGU BERMULA DARI JAM6.30PTG-LEWAT MALAM (LEBIH BAIK DISYORKAN) KITA BER'IKTIKAF RAMAI2 UNTUK MENGHADIRI MAJLIS BERKENAAN MUZAKARAH "IMAN & AMAL".......
(DALAM SATU MAKNA HADIS : "BARANGSIAPA NIAT BER'IKTIKAF DI MASJID, AKAN ALLAH SWT BERI GANJARAN - DIJARAKKAN 3 PARIT DARI API NERAKA - JARAK ANTARA SATU PARIT IALAH ANTARA LANGIT & BUMI, DAN BARANGSIAPA MEMBATALKAN NIAT 'IKTIKAF KRN INGIN MEMBANTU SAUDARA ISLAMNYA, MAKA ALLAH SWT BERI PAHALA SEOLAH 10TAHUN NIAT ;IKTIKAF....MASYA-ALLAH)"
*KASIHAN PADA IBUBAPA & ARTIS2 WANITA KITA YANG TERLALU GHAIRAH UNTUK MENGECAPI KEHIDUPAN DUNIA YANG SEMENTARA NI, SANGGUP MENJUAL BENTUK TUBUH BADAN, RAMBUT (AURAT) ANAK-ANAK PEREMPUAN MEREKA DI HADAPAN KHALAYAK RAMAI (MENYANYI DI ATAS PENTAS HIBURAN MAKSIAT) PADA HAL, MENDEDAHKAN AURAT ITU JELAS HARAM DIPERJELASKAN DI DALAM AL-QURAN.

6) USAHA & KENANGAN :ALHAMDULILLAH, BERKAT USAHA SESEORANG ITU AKAN MEMBUAHKAN HASIL APABILA DIA SERING BERFIKIR, KEMUDIAN BERTINDAK UNTUK USAHAKAN APA YANG DIA FIKIR, MAKA ALLAH SWT AKAN ZAHIRKAN KEJAYAAN......

ANTARA YANG PERNAH SAYA FIKIR & USAHA (PERKARA DUNIAWI) :

1) PERNAH MEMENANGI TEMPAT KE3 DALAM PERTANDINGAN "PUISI SAINS KEBANGSAAN 1990" YANG TELAH DIADAKAN DI PWTC. SAYA MEWAKILI SELURUH SEKOLAH2 NEGERI SEMBILAN PADA MASA ITU.

2) PERNAH MENERBITKAN RANCANGAN YANG BERCORAK KESUSASTERAAN YANG BERJUDUL "NOVEL & KARYA DI KLfm" - ALHAMDULILLAH MENDAPAT SOKONGAN SERTA GALAKAN DARIPADA PIHAK PENDENGAR SETIA KLfm DAN PERNAH MENGADAKAN "PERTANDINGAN PUISI KEMERDEKAAN KLfm & RUMAH PENA" PADA 30HB OGOS 2005. (KEJAYAAN JUGA HASIL KERJASAMA YG AMAT KUAT DARI PARA PENDENGAR @ SAHABAT KLfm (PESERTA) - (gambar : logo NOVEL & KARYA)

ANTARA MEREKA YANG SAYA MASIH INGAT :

NAMA SAHABAT :

1-YUYIN
2-AZIEAZAH
3-ALIDSORENTO
4-NAN05
- sponsor makanan sejak dari peringkat separuh akhir sehinggalah ke PERTANDINGAN AKHIR. (semoga ALLAH kurniakan KESEJAHTERAAN buat KANDA NAN05 sekeluarga .... adik ORKIDLAH sihat ker...?
5-SANTOI
6-ABABIL
7-KIDS
8-NETWORKGIRLS
9-SUGARCANE
10-SERIDEWIMALAM
11-IMANNUR
12-SEPOKET
13-DINGOMBAK
14-KELANAKRISTAL
15-CINTASENI
16-DINBESUT
17-ULTRAMANTARO
18-DELIMAFEEZ
19-ISTIMEWA UNTUK ABANG JURUKOPTER - ABANG RAHIM DIN tau.......tungkus lumus bantu & sokong saya menjayakan setiap kali segmen saya bertugas di KLfm...siap sponsor hamper lagi tu......ALHAMDULILLAH....semoga ALLAH SWT kurniakan TAUFIQ & HIDAYAH untuk semua.
20-DINGOMBAK
21-MELORDESA
22-AYIERIDER
23-SILATMELAYU
24-DAYANGBUNTING
25-LIZAPANDAN
26-GOLDFINGER
27-KAMPUNGBOY
28-KASIEHNOREEN
29-JAIKL
30-ANAKKOTA
31-LIASCORNER - BANGSAR
32-WARUNGRINDU - PANTAI DALAM
33-DAYANGBUNTING CORNER - PANDAN INDAH / TAMAN KENCANA AMPANG
34-KUMP ALAM - TETAMU KHAS YG MENYANYI LAGU TEMA "NOVEL & KARYA'
TAK LUPA JUGA PENGLIBATAN INSAN-INSAN SENI SASTERA YANG TURUT MEMBERI GALAKAN & SOKONGAN SEPERTI :

1) DATUK A SAMAD SAID
2) LIM SWEE TIN
3) TENGKU KHALEEDA
4) KHIR RAHMAN
5) AHADIAT AKASHAH & KUMP ANAK GAJAH AYAH...GAJAH GAJAH AYAH...
6) DATUK JAAFAR TAIB (CREATIVE ENT) -penajaan HADIAH2 MINGGUAN & PERTANDINGAN AKHIR.
7) EN. NORDIN (ALAF21) - juga untuk penajaan HADIAH2 MINGGUAN & PERTANDINGAN AKHIR.
8) RAMLI AWANG MURSYID - novelis thriller
9) DAMYA HANNA - novelis
10) SALINA - novelis
11) SHARIFAH ABU SALEEM - novelis
SEBENARNYA - RAMAI LAGI NOVELIS2 TEMPATAN TELAH DIJEMPUT SEPANJANG KE UDARA RANCANGAN NOVEL & KARYA DI KLfm & PALIN SERONOK KAMI DI KLfm ADA ISTIMEWA UNTUK PEMINAT NOVEL TEMPATAN IAITU "CARTA NOVEL DI KLfm" YANG MERUPAKAN SATU2NYA RANCANGAN YANG TELAH DITERBITKAN DI NEGARA KITA MELALUI STESEN RADIO. THANKS & CONGRATULATION TO KLfm KRN BERI SAYA KEPERCAYAAN.

SERTA KERJASAMA TERUS-MENERUS DARI PIHAK RUMAH PENA YANG TERLETAK DI JALAN DEWAN BAHASA, KUALA LUMPUR.

dan sebenarnya ramai lagi...tapi biasalah, manusia bersifat pelupa ekkk...maaf ya sahabat2...namun wajah anda tetap masih segar dalam ingatan KU, cuma nama sahabat jer terlupa...kalau anda ingat, boleh email kat saya : irwandjklfm@yahoo.com

3) SAYA JUGA PERNAH MEWUJUDKAN SATU WATAK PAKCIK TUA YANG MANA WATAK TERSEBUT CUBA MENGENENGAHKAN WATAK "PAKCIK BAKAR ATAU POPULAR DENGAN NAMA "ATOKBURN" - DENGAN KERJASAMA ILHAM DARI ISTERI TERSAYANG (AWIN - UNIMAS). JADI WATAK "ATOKBURN" CUBA DIKETENGAHKAN MELALUI KLfm DAN CUBA MENYESUAIKAN DIRI DENGAN SUASANA ZAMAN INI, WALAUPUN "ATOKBURN" DUNIA MAYA PERNAH HIDUP DI ZAMAN "PERANG SEBELUM MERDEKA."

4) RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA PIHAK WARTAWAN JUGA YANG TELAH BANYAK MEMBANTU MEMBUAT LIPUTAN KISAH PENGALAMAN SAYA UNTUK DIKONGSIKAN DENGAN SEMUA DAN BANYAK MENDAPAT LIPUTAN KHAS MELALUI MAJALAH2 & AKHBAR : (antara gambar yg dapat dsiarkan - dipetik dari MAJALAH WANITA terbitan KARANGKRAF).
sms : 019-3090383

5) KELUARGA SAYA (ADA VIDEO KLIP) :


SAYA MULA BERUMAHTANGGA PADA 26HB JUN 1996 BERSAMA NORLINA NORDIN YANG BERASAL DARI KUALA PILAH - HASIL DARI PERKONGSIAN ITU, SAYA DIANUGERAHKAN 2 ORANG CAHAYA MATA :

PADA TAHUN 2002, AKIBAT UJIAN DARI ALLAH SWT (MUNGKIN JUGA UJIAN KRN KELALAIAN SAYA), MAKA ALLAH SWT MENARIK NIKMAT RUMAHTANGGA KAMI - AKHIRNYA KEPUTUSAN BERCERAI (ASTAGHFIRULLAH).

KEMUDIAN, PADA TAHUN 2003, SAYA BERKENALAN DENGAN EZWINA ZAKARIA@ AWIN (BEKAS PELAJAR UNIMAS). AWIN BERASAL DARI BATU PAHAT. BELIAU SEORANG YANG SANGAT PENYABAR & SERING MEMBERIKAN DORONGAN UNTUK SAYA MEMBUAT SESUATU.

PADA PERINGKAT AWAL, SAYA BERKENALAN DENGAN AWIN KERANA BELIAU PADA KETIKA ITU MEMBAWA ARTIS BELIAU (SYAZLIANA) KE RTM, ASBAB ITU, ALLAH SWT JADIKAN PERTEMUAN SEBAGAI SEORANG SAHABAT KARIB (KERANA AWIN KASIHAN MELIHAT SAYA BAWA ANAK-ANAK KE KONTI KETIKA BERTUGAS - AKIBAT PENCERAIAN).

AWIN AMBIL KEPUTUSAN BERHENTI KERJA, LALU MENJAGA ANAK-ANAK SAYA. PADA PERINGKAT AWAL, MENDAPAT TENTANGAN DARI PIHAK KELUARGA AWIN KERANA BERKAWAN DENGAN DUDA.

NAMUN BEGITU, ALHAMDULILLAH, ALLAH SWT ANUGERAHKAN AWIN KEKUATAN UNTUK TERUS BERSAHABAT DENGAN SAYA. AKHIRNYA PADA 27 JUN 2004 BERSAMAAN 9 JAMADIL AKHIR 1425H JAM 8.30PAGI, ALLAH SWT TELAH TETAPKAN PERKAHWINAN KAMI DAN KAMI TELAH BERNIKAH DI MASJID, TAMAN TAR, AMPANG (HARI AHAD).

ALHAMDULILLAH, BERKAT KESABARAN HIDUP BERSAMA (PADA PERMULAAN TIADA PERASAAN SAYANG PUN - HANYA SEBAGAI SAHABAT), MAKA KAMI MULA BER "CINTA" SETELAH BERUMAHTANGGA DAN BARU MULA NAK KENAL PERANGAI & SIKAP MASING-MASING. SYUKUR, WALAUPUN KATA PEPATAH "SEDANGKAN LIDAH LAGI TERGIGIT", NAMUN BERBEKALKAN ILMU AGAMA YG ALLAH SWT ANUGERAHKAN, MAKA KAMI DAPAT MENYESUAIKAN DIRI.

HASIL DARI PERKONGSIAN DENGAN AWIN, ALHAMDULILLAH, ALLAH SWT AMANAHKAN SAYA 3ORANG CAHAYA MATA. INI BERMAKNA, JUMLAH AMANAH SAYA SEKARANG IALAH 5 ORANG, IAITU :

1) NUR FARHANAH -11thn (11 sept )

2) MUHAMMAD NA'IM - 6thn (01 Okt)

3) MUHAMMAD AMIN - 3thn (05 Mac)

4) NUR IMAN - 2thn (02 Ogos)

5) NUR AISYAH - 1bln pada 27hb Sep 2008 (27 Ogos)


SEMOGA ANDA SEMUA TURUT MENDOAKAN AGAR ALLAH SWT MEMELIHARA RUMAHTANGGA KAMI DARI KEHANCURAN DUNIA & AKHIRAT. SEMOGA ANDA JUGA TURUT MENDAPAT PELINDUNGAN DARI ALLAH SWT....AMIN.

4) RAKAN-RAKAN SAYA :
MELALUI RUANGAN INI, SAYA MENGAMBIL KESEMPATAN UNTUK MENGENANG SEMULA JASA-JASA RAKAN SEJAWATAN SAYA KETIKA BERTUGAS DI KLfm @ RMKL YANG MANA MEREKA SEMUA TELAH BANYAK BERSABAR ATAS KELEMAHAN SAYA SEJAK DARI AWAL SAYA MULA BERTUGAS SEHINGGA SAYA BERHENTI.....

DJ POOL (gambar 1) - tok guru yang banyak ajar saya selok belok sebagai DJ
DJ KZIE (gambar 2) - rakan duet selalunya ketika bertugas di konti
DJ ZULLAS3 (gambar 3) & DJ HJ MANAN (tiada gambar) - banyak memberi nasihat AGAMA kepada saya
DJ AZLAN (gambar 4) - kadang2 hiburan lawak beliau menghiburkan hati yang lara
DJ MK (gambar 5) - suka sangat meminta nasihat & aduan semasa kepada saya dan dgn itu banyak membuatkan saya pelajari macam2 ilmu....(yg buruk kdg2 ajar kita banyak kebaikan)
EN MUS - bekas pengawal KLFM @ RMKL - banyak menegur kesilapan saya walaupun kdg2 teguran itu macam PANASSSSS jer...tapi saya terima dengan hati yang terbuka. oleh itu saya dapat membina EMPAYAR saya dasar dari teguran & penerimaan yang positif itu.

TENGKU IDRIS - banyak memberi idea setiap kali dj-dj mahu ke udara dengan idea-idea yang kadang2 bernas & kadang2 boleh melekakan pendengar ... (menunjukkan betapa kita manusia yang lemah walaupun dalam dunia ditakdirkan kita ini mempunyai kekuatan, pangkat dsbnya namun hakikatnya
"
KITA TETAP MAKHLUK CIPTAAN ALLAH SWT yang mempunyai kelemahan & kekurangan...BIASALAH "KITAKAN MAKHLUK" YANG TIADA KUASA...HANYA SENYA "ALLAH YANG MAHA KUASA ATAS SEGALA SESUATU DI LANGIT DAN DI BUMI."

3) SALAM PENGENALAN :


ALHAMDULILLAH...DENGAN BERKAT RAHIM DAN RAHMAN SIFAT ALLAH SWT SEBAGAI ROBB KITA TELAH MENGIZINKAN SAYA MENEMUI ANDA MELALUI BOLG SAYA INI.
INSYA-ALLAH, KITA JADIKANLAH PERTEMUAN INI SEBAGAI TANDA KITA MEMOHON RAHMAT & KEBERKATAN DARI-NYA. JADI, APA YANG PERLU KITA BUAT?

SAYA MENYERU KEPADA ANDA (PELAWAT BLOG SAYA) AGAR DAPAT BERKONGSI INFO YANG BERMANFAAT (TERUTAMA BERKENAAN AKHIRAT) KERANA DI SANALAH (KUBUR & MASYAR) TEMPAT KEHIDUPAN YANG SEBENAR AKAN KITA SEMUA LALUI SETELAH DUNIA YANG SEMENTARA & TIPU DAYA INI, BAKAL KITA TINGGALKAN......

SEMOGA ALLAH SWT MEMELIHARA SAYA DAN TUAN-TUAN SEMUA DALAM TAUFIQ & HIDAYAH-NYA UNTUK KITA MENERIMA KEBAIKAN DI SISI-NYA.

AMIN YAA ROBBAL 'ALAMIN.

(di rwansyah KLfm)
019-3090383
email : irwandjklfm@yahoo.com

2) PERSEKOLAHAN SAYA (SILA RUJUK SENARAI NAMA RAKAN2 LAMA)
GAMBAR ATAS 01 :
LOGO & SEKOLAH SSM (SRI MURNI, BT9, CHERAS)

GAMBAR ATAS 02:
GAMBAR SEKOLAH TUANKU MUHAMMAD KUALA PILAH, NEGERI SEMBILAN
DAN LOGO TMS

SEKOLAH TADIKA :

TADIKA KEMAS BT46, SENALING, KP, N9.

SEKOLAH RENDAH :
SEKOLAH REN TUNKU MUNAWIR, KP, N9.

SEKOLAH MENENGAH (1) - TING 1-3 :
SEK MEN TUANKU MUHAMMAD, KP, N9.

SEKOLAH MENENGAH (2) - TING 4 & 5 :
SEKOLAH SRI MURNI, BT9, CHERAS, S'GOR.

KENANGAN SAYA KETIKA DI TMS : PADA TAHUN 1990, ALHAMDULILLAH, SAYA TELAH BERJAYA MENGHARUMKAN NAMA SEKOLAH KE PERINGKAT KEBANGSAAN DENGAN MEMENANGI TEMPAT KE3 "PUISI SAINS KEBANGSAAN 1990"
-TEMPAT 1 - DIMENANGI OLEH WAKIL SEKOLAH KEDAH.
-TEMPAT 2 - DIMENANGI OLEH WAKIL SEKOLAH KELANTAN.
-TEMPAT KE3 - DIMENANGI OLEH SEKOLAH N.9 (TMS)

SENARAI RAKAN2 LAMA

ZAMAN PERSEKOLAHAN

1) NAZMIE ABU BAKAR - ASAL DARI SRI MENANTI, N9. SEKARANG MENETAP DI CHERAS PERDANA DAN BERTUGAS DI MAYBANK, BDR BARU AMPANG. (SRI MURNI)

2) AZHAR SHA'ARI (JAHA) - ASAL DARI BANGSAR, KL. SEKARANG DENGAR KHABAR BERTUGAS DI SALAH SATU STESEN RADIO DI KL. - "YO BRO, BILA NAK BUAT SRI MURNI EVENT FOR X-STUDENT?" (SRI MURNI)

3) MARULLY ISKANDAR (MULY) - ASAL DARI KG. PARIT, KUALA PILAH, N9. SEKARANG MENETAP DI AMPANG JAYA. (TMS)

4) KHAIRUAN BADOR (ATAI) - ASAL DARI KG INAS, JOHOL, N9. DENGAR KHABAR DAH BERPINDAH KE SEPANG...JAUH LAH PULAK....(TMS)

5) KHAIRUDDIN ABU SAMAH - ASAL DARI KG JUASSEH, KUALA PILAH, N9. (TMS)

6) DINESH SASIDARAN - ASAL DARI TAMAN FATIMAH, KUALA PILAH, N9. ENTAH DIMANA MENGHILANG SEJAK DARI LEPAS FORM 3 RK - DAH JADI PRESIDEN INDIA KOT BRO....(TMS)

7) ARMIN FAHMY - ASAL DARI KG SAWAH LEBAR, KUALA PILAH, N9. ENTAH DI MANA PERKEMBANGAN TERBARU. ENTAH-ENTAH BADAN PUN DAH BERKEMBANG ATAU KELUARGA PUN DAH BERKEMBANG BIAK....(TMS)

8) FAIRUZ ABD RAZAK (SUNGKAK) - ASAL DARI KG SUNGKAK, KUALA PILAH, N9. PUN BELUM ADA CERITA TERBARU...(TMS)

9) ASRUL AFFENDI (SIKAI) - ASAL DARI KG SIKAI, JOHOL, N9. YANG NI TAK TAHU LAGI BERITA TERKINI (TMS)

10) LAILATUL HALALIAH - ASAL DARI KG SENALING, KUALA PILAH, N9. LAST SAYA JUMPA DIA DI TAMAN PERMATA, ULU KLANG...LAST DULU DIA KERJA DI BANK RAKYAT. SEKARANG TAK TAHU APA CERITA. DAH KAHWIN KE BELUM AGAKNYA? HARAP2 DAH PUN DAPAT HIDAYAH DAN PAKAI TUDUNG (TUTUP AURAT). (TMS)

11) NUR IDAYU - ASAL DARI KG JUASSEH, KUALA PILAH, N9. LAST PERNAH TERSEREMPAK DIA BEKERJA DI MAYBANK BANGSAR. SEKARANG AGAK-AGAKNYA DIMANA? DAH BERAPA LAH AGAKNYA ANAK AYU SEKARANG EK? (TMS)

12) JALINA - MAKWE LAMERRRR...MALUUUNYA AKUUUU... ASAL DARI KG JUASSEH KUALA PILAH, N9. AKAK DIA JAMALIAH PERNAH JADI KAKAK ANGKAT SAYA SEMASA SEKOLAH DULU. LEPAS SAYA PINDAH KE CHERAS SEMASA FORM 4, SEMUA HILANG CONTACT DAH...(TMS)

13) SARINA - ASAL DARI KUALA PILAH. BELUM ADA INFO TERBARU. (TMS)

14) SHAREENA - ASAL TAK PASTI. TAPI "KAREKTOR" DIA MASA DALAM KELAS DULU ALA ALA SEORANG MAKCIK YANG BAIK HATI. UNTUNG SIAPA DAPAT KAHWIN DENGAN DIA....(TMS)

15) HASNIDA (CIDUT) - ASAL DARI KG SUNGKAK, KUALA PILAH, N9. SELALU BERGADUH DENGAN SUNGKAK SEMASA DALAM KELAS DULU. LAST SAYA JUMPA CIDUT DI TAMAN KERAMAT WANGSA. DIA KATA, DIA BERTUGAS DI BANK SIMPANAN NASIONAL. TAPI SEKARANG TAK TAHU APO CITO EKAU EH...(TMS)

16) MARIAM - DENGAR KHABAR BELIAU SEKARANG BERTUGAS DI SEKITAR PORT DICKSON LAH PULAK....AGAKNYA KERJA UKUR KANDUNGAN SURUT & PASANGNYA AIR ALUT...KHAK KHA KHA...MAAF YO MARIAM KALAU TERBACA JANGAN MARAH EK... (TMS)

17) JAYAKUMARAN - ASAL DARI TAMAN PERUMAHAN RAKYAT MELANG, KUALA PILAH, N9. "WHAT'S YOUR NEW STORY BRO?" (TMS)

18) RAIMEE (GOMENG) - ASAL DARI KG SAWAH LEBAR, KUALA PILAH, N9. DENGAR CERITA BERTUGAS DI PEJABAT DAERAH, KUALA PILAH. AGAK EH DAH JADI "PEGAWAI DAERAH" KOT....BILO DEN BALIK KOLO PILAH TAK JUMPO..SODANG LAWAT KAWASAN AGAK EH TU..." (TMS)

19) MUKTAZIR - BERITA TERKINI...BELIAU SEKARANG BERTUGAS SEBAGAI PEMBANTU MAKMAL DI SMK SENALING, KP, N9. PADA 29/10/2008 KIRA2 JAM 10PAGI, SAYA DAPAT HUBUNGI BELIAU. NAMUN BEGITU BELIAU SIBUK KRN SAYA HUBUNGI "SALAH TIMING" PULAK....SEDANG SIBUK KOJO....(TMS)

(SETAKAT NI, RAMAI INI SAHAJA YG SAYA KETEMUI. SENARAI YG LAIN AKAN SAYA PERBAHARUI DARI MASA KE SEMASA YA....KALAU ANDA ADA INFO - TERUTAMA UNTUK RAKAN2 YG SAMA SEKELAS DI TMS & SRI MURNI DULU, BOLEH LAH SMS OR EMAIL KEPADA SAYA YEK...SALAM)

1) BIODATA SAYA :
DILAHIRKAN PADA 2HB 0G0S 19.....
DI KUALA PILAH, NEGERI SEMBILAN

ANAK KE2 DARI EMPAT ORANG ADIK-BERADIK

NOR ELLIS BT SM SHARIFUDDIN
IRWAN SHAHRIR BIN SM SHARIFUDDIN
MOHD FAIRUS BIN SM SHARIFUDDIN
KHAIRUL AZMI BIN SM SHARIFUDDIN

HASIL HUBUNGAN KASIH SAYANG ANTARA
DATO' HJ SM SHARIFUDDIN BIN SM AMIN
BERSAMA
DATIN HJH HASNIAH DATUK ARIFFIN

*GAMBAR ATAS - WAJAH AYAH SAYA KETIKA ZAMAN MUDA (YBHG DATO' HJ SM SHARIFUDDIN SM AMIN)
*GAMBAR BAWAH - WAJAH SAYA KETIKA MASIH KECIL BERUMUR 5TAHUN.